Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Deze koninklijke tweeling viert verjaardag

13 oktober 2018 · Leestijd 2 min

Prinses Margarita en prins Jaime vieren zaterdag allebei hun 46e verjaardag. De dochter en zoon van prinses Irene en Carlos Hugo de Bourbon de Parme (1930-2010) zijn geboren op 13 oktober 1972 in het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De prins en prinses zijn de enige tweeling in de Nederlandse koninklijke familie.

Prins Jaime, die net iets jonger is dan zijn tweelingzus, is getrouwd op 3 oktober 2013 met Viktória Cservenyák en is vader van dochters Zita (4) en Gloria (2). De zoon van prinses Irene was de afgelopen vier jaar ambassadeur bij paus Franciscus. Sinds september dit jaar werkt en woont de prins in de Zwitserse stad Genève. Hij is door Buitenlandse Zaken uitgeleend aan de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Daar kijkt hij hoe de kennis en innovatiekracht van bedrijven kan worden ingezet voor de opvang van vluchtelingen.

Prinses Margarita trouwt op 3 mei 2008 met haar tweede man Tjalling ten Cate. Samen met hun twee kinderen Julia (10) en Paola (7) wonen ze in Wassenaar. De prinses timmert de laatste jaren aan de weg als ontwerpster van onder meer sieraden. In 2017 kwam zij met een uitbreiding van haar juwelencollectie 'Leaves'. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--