Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Prinses Mabel viert 52e verjaardag 'thuis'

11 augustus 2020 · Leestijd 3 min

Prinses Mabel is jarig! Ze viert dinsdag haar 52e verjaardag in haar woning in Breukeleveen, bij de Loosdrechtse plassen. Wij willen deze dag niet zomaar voorbij laten gaan en zetten de jarige graag in het zonnetje. Bekijk ter ere van haar verjaardag een reeks mooie foto's van de prinses.

Mabel bivakkeert sinds het begin van de coronacrisis in haar villa in Breukeleveen. Een datum voor terugkeer van Mabel en haar dochters naar Londen is er nog niet. Dat hangt af van het al of niet heropenen van de scholen in Engeland in september: een heet hangijzer voor de Britse premier Boris Johnson.

Vanuit haar huis aan de Loosdrechtse plassen nam ze eind april ook deel aan de nationale toost voor haar zwager koning Willem-Alexander. De afgelopen dagen plaatste Mabel op haar Instagram schitterende opnamen van de zonsondergang boven het water.

Lees verder onder de foto's.

Prinses Mabel wordt op 11 augustus 1968 in Pijnacker geboren. Op haar negende overlijdt haar vader tijdens een schaatstocht. Haar moeder hertrouwt. Mabel en haar jongere zus Nicoline krijgen in 1982 nog een zusje: Eveline. 

Na haar eindexamen aan het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum studeert Mabel economie en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze loopt stage bij onder meer de Verenigde Naties en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op 30 juni 2003 verlooft Mabel zich met prins Friso. Het paar trouwt op 24 april 2004 in Delft. Ze krijgen twee dochters: Luana (2005) en Zaria (2006). Op 12 augustus 2013 overlijdt prins Friso aan de gevolgen van een ski-ongeluk.

De prinses, die zich in haar werk voorstelt als Mabel van Oranje, zet zich in voor de strijd tegen aids en om wereldwijd kindhuwelijken te stoppen. Voor haar inspanningen heeft ze op verschillende fronten bijzondere erkenning gekregen, zoals de Geuzenpenning in Vlaardingen, een eredoctoraat in Schotland en de Amsterdam Diner Award.

In een interview ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag vertelde Mabel: "Ik kijk terug op 50 jaren van enorme vreugde en intens verdriet, zware lessen en mooie successen, warme vriendschappen en ware liefde. En op 25 jaren van intensieve en gepassioneerde inzet voor vrijheid, gelijkheid en vrede. Ik hoop sommige van mijn ervaringen en opgedane kennis door te kunnen geven aan volgende generaties."

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--