Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Queen Elizabeth negentig jaar geworden

21 april 2016 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth in vandaag (21 april) negentig jaar geworden! De vorstin brengt de dag door in Windsor. Samen met prins Philip wandelt Elizabeth op haar verjaardag door Windsor. Vanaf Windsor Castle, waar ze bij voorkeur woont, loopt ze naar het beeld van koningin Victoria, aan de voet van het mottekasteel. Daar onthult ze een plaquette voor 'The Queen's Walkway', een wandelroute door het dorp.

's Avonds steekt Elizabeth in gezelschap van haar man, kroonprins Charles en diens vrouw Camilla een vuurbaken aan. Gelijktijdig gaat in Groot-Brittannië en in overzeese gebiedsdelen de brand in negenhonderd andere bakens. De publieke viering van Elizabeths negentigste is in juni. Dan woont ze een speciale dienst bij in St. Paul's Cathedral in Londen en neemt ze de traditionele parade op Koninginnedag af. Bovendien is er dan op de straat voor Buckingham Palace in de hoofdstad een speciale lunch, met maar liefst 10.000 gasten van goededoelenorganisaties in het Britse rijk.

Nieuwe foto's

Ter gelegenheid van haar verjaardag heeft het Britse hof een aantal nieuwe portretten van The Queen vrijgegeven. De foto's werden genomen in en rond Windsor Castle door Annie Leibovitz. Op de eerste foto zien we koningin Elizabeth met haar vijf achterkleinkinderen en de twee jongste kleinkinderen. Van links naar rechts: Mia Tindall (2), de jongste dochter van Zara en Mike Tindall. James, Viscount Severn (8) en Lady Louise (12), de kinderen van Edward en Sophie. Savannah (5) en Isla Phillips (3), de dochters van Peter Phillips en zijn vrouw Autumn. Prins George (2) en op schoot prinses Charlotte (11 maanden), de kinderen van William en Catherine.

Elizabeth-Charlotte-George.jpg

Op de volgende foto zien we koningin Elizabeth tijdens een wandeling bij Windsor Castle. Ze poseert met haar vier honden: Willow, Vulcan, Candy en Holly.

Elizabeth-Corgis.jpg

En op de laatste foto poseert de koningin met haar dochter prinses Anne.

Elizabeth-en-Anne.jpg

Bron: ANP / British Monarchy

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--