Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoera! Koningin Máxima viert 52e verjaardag

17 mei 2023 · Leestijd 3 min

Vandaag is koningin Máxima jarig. Op deze feestelijke dag mag onze koningin al weer 52 kaarsjes uitblazen. Wij wensen de koningin een fantastische dag! Tijdens haar bezoek aan het Van Gogh Village in Nuenen liet Máxima al weten haar verjaardag dit jaar kleinschalig te vieren. Van koekjes tot Tango, met deze ingrediënten heeft koningin Maxima een geslaagde verjaardag.

Dansen 

Lees verder onder foto's

Onze koningin steekt haar Latijns-Amerikaanse afkomst niet onder stoelen of banken. Máxima is dol op dansen. Ze houdt van muziek en heeft al meerdere malen bewezen dat ze losse heupen heeft. Met haar Argentijnse roots op zak belooft het een swingend feestje te worden! 

Bekijk deze geweldige video van een dansende Koningin Máxima op Aruba tijdens het bezoek aan de  Caribische eilanden begin dit jaar! 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Versgebakken koekjes 

koningin_maxima_maakt_koekjes_jarig_49.jpg

Bij een verjaardag hoort ook gebak! Koningin Máxima bakte op haar 49e verjaardag koekjes. Niet zomaar koekjes, maar haar lievelingskoekjes. Een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Máxima bakt de Argentijnse koekjes volgens het recept van haar moeder. “In deze tijd vier ik mijn verjaardag thuis met een typisch Argentijnse lekkernij: Alfajores van dulce de leche. Ik ben met Alfajores opgegroeid, het zijn mijn lievelingskoekjes! Ik bak ze volgens mijn moeders recept, dat ik graag met jullie deel. Zodat je ze ook zelf thuis kunt bakken!'' 

Benieuwd naar het recept? 

Jarige Máxima maakt Argentijnse koekjes en deelt recept

Lees ook over:

Jarige Máxima maakt Argentijnse koekjes en deelt recept

Zingen!

Tekst gaat verder onder foto.

ANP-327726241

Voor koningin Máxima hoort muziek bij een geslaagd verjaardagsfeestje! Dit zal ook zeker geen probleem zijn want, op Huis Ten Bosch runnen de Oranjes een muzikaal huishouden. Koning Willem-Alexander onthulde in zijn podcast Door de ogen van de koning dat koningin Máxima "ontzettend goed" kan zingen. Net zoals haar dochters maakt ze graag muziek en bespeelt ze de gitaar. Dit belooft een muzikaal feestje te worden! 

Tekst gaat verder onder foto.

ANP-446418665

Maxima's verzoeknummers

Tekst gaat verder onder foto.

In 2018 nam Máxima een kijkje bij de lerarenopleiding in Leiden. Ze bekeek hoe de toekomstige
In 2018 nam Máxima een kijkje bij de lerarenopleiding in Leiden. Ze bekeek hoe de toekomstige basisschoolleraren klaargestoomd worden om muziekles te geven.

Op haar verjaardag luistert Máxima vast ook naar een verjaardagsnummer. Welk nummer de koningin het liefst luistert? “Ik luister alles, afhankelijk van mijn stemming”, vertelt ze tijdens een interview met Nikkie de Jager. “Als ik vrolijk wil zijn luister ik Salsa of Tango. Soms wil ik gewoon oude tijden herbeleven en luister ik die geweldige rock en pop uit de jaren tachtig. 

Tekst gaat verder onder foto.

ANP-311636442

In 2009, tijdens het jaarlijkse 3FM serious request, mocht koningin Máxima een verzoeknummer aanvragen. Ze wilde maar liefst twee nummers. Het eerste nummer is '7 Seconds' van Youssou N'Dour, omdat hij veel heeft gedaan voor de problematiek van malaria. Het andere nummer was het nummer 'Woman' van Anouk. Zal dit nummer vandaag op replay staan? 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--