Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoera! Kroonprins Frederik viert zijn 53e verjaardag

26 mei 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik van Denemarken viert woensdag zijn 53ste verjaardag. Door de coronacrisis zit een groot feest er dit jaar weer niet in. Maar dat mag de pret niet drukken. Wij vieren zijn verjaardag met deze leuke foto's!

frederik_jarig.jpeg

Ter ere van zijn 53e verjaardag deelt het Deense hof woensdag deze foto van de prins. 

Kleine Frederik

Prins Frederik komt ter wereld in het Rigshospitalet in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe en haar man prins Henrik (1934-2018). Frederik krijgt als klein jongetje eerst thuis onderwijs samen met zijn broertje Joachim. Vanaf 1976 gaat hij naar een openbare Deense school.

Het gezin in het kasteel van Caix in Frankrijk, onderdeel van de Deense koninklijke familie.
Het gezin in het kasteel van Caix in Frankrijk, onderdeel van de Deense koninklijke familie.

In de jaren '80 gaat hij nog een jaar studeren in het geboorteland van zijn vader, Frankrijk. Later werkt hij daar ook een jaar op de Deense ambassade. In 2000 leert hij zijn grote liefde kennen, de Australische Mary Donaldson.

Frederik en Mary trouwen in mei 2004. Samen hebben ze vier kinderen: Christian (2005), Isabella (2007) en de tweeling Josephine en Vincent (2011). 

Lees verder onder de foto's.

Sportliefhebber

Voor zijn vijftigste verjaardag richt Frederik in 2018 de Royal Run op: een jaarlijks hardloopevenement. Door de coronacrisis is dit evenement al een aantal keer verplaatst. De eerstvolgende editie staat nu gepland op 12 september dit jaar. Wij blikken nog even terug op de afgelopen sportieve verjaardagen van de prins en zijn gezin. 

Lees verder onder de foto's.

Nederland

Frederik heeft een goede band met de Oranjes. Zo kent hij Willem-Alexander al bijna zijn hele leven. Beiden delen de passie voor sport, zijn getrouwd met een vrouw uit het zuidelijk halfrond en ook treden ze beiden in het voetspoor van een populaire moeder. 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--