Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoera! Prinses Anita 51 jaar

27 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Anita, de vrouw van prins Pieter-Christiaan viert, vandaag haar 51ste verjaardag! Om dat te vieren is Blauw Bloed het archief ingedoken en we hebben de leukste foto's op een rijtje gezet.

Anita Theodora van Eijk wordt op 27 oktober 1969 in de Zwitserse stad Neuchâtel geboren. Anita gaat naar het United World College of South East Asia in Singapore en behaald vervolgens in Nederland het Internationaal Baccalaureaat aan het Rijnlands Lyceum te Oegstgeest. In 1996 studeert ze af aan de Universiteit van Amsterdam in de richting communicatiewetenschap.  

Op 25 februari 2005 maken Anita en Pieter-Christiaan, op dezelfde dag als prins Floris en Aimée Söhngen, in Paleis Het Loo in Apeldoorn hun verloving bekend. Het burgerlijk huwelijk van de derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven vindt plaats in Paleis Het Loo op 25 Augustus. Twee dagen later trouwen ze in een kerkelijke inzegening in de Grote of St. Jeroenskerk in Noordwijk. Anita draagt een jurk die ontworpen is door Frans Hoogendoorn.

Prins Pieter-Christiaan en prinses Anita hebben twee kinderen. Op 28 november 2006 werd dochter Emma geboren en op 19 november 2008 zoon Pieter. Het gezin woont in Wassenaar.  

Prinses Anita werkt als zelfstandig ondernemer. Voorheen werkte ze in verschillende marketing- en managementfuncties.

Echtgenoot prins Pieter-Christiaan liet de feestelijke dag ook niet zomaar voorbij gaan. Speciaal om de verjaardag van zijn vrouw te vieren plaatste hij een post op Instagram! 

Bekijk hieronder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Blauw Bloed wenst prinses Anita een hele fijne dag en nog vele jaren!

Foto's: ANP

Lees meer over

Prinses Anita

Lees meer over

Prins Pieter-Christiaan

Misschien ook wat voor jou

--:--