Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: 20 liefdevolle blikken, bijna 20 jaar getrouwd!

7 januari 2022 · Leestijd 2 min

Over een paar weken, op woensdag 2 februari 2022, is het precies twintig jaar geleden: de trouwdag van Willem-Alexander en Máxima. Ruim zes miljoen Nederlanders zaten aan de buis gekluisterd voor het sprookjeshuwelijk van het jaar. Het jawoord, Adiós Nonino, de traan van Máxima, de balkonscène en de langverwachte kus...

Koning Willem-Alexander is zondag 14 februari 2021, op Valentijnsdag, opnieuw op de knieën gegaan
Koning Willem-Alexander is zondag 14 februari 2021, op Valentijnsdag, opnieuw op de knieën gegaan voor koningin Máxima. Hij deed dat op precies dezelfde plek als in 2001: op de bevroren vijver bij Huis ten Bosch.

In januari 2001 vroeg Willem-Alexander zijn grote liefde tijdens een privéles schaatsen op de vijver van Huis ten Bosch ten huwelijk. "Het was een mooie vrijdagmiddag en ik dacht: Máxima moet toch leren schaatsen", zei hij over het aanzoek. "Wat is er nou Hollandser dan schaatsen?" 

Tijdens de ijsperiode in februari 2021 ging Willem-Alexander opnieuw op de knieën voor Máxima. De koning deed dat op precies dezelfde plek als twintig jaar eerder. En dat leverde een romantisch kiekje op! In aanloop naar hun porseleinen huwelijksjubileum delen we ook nog 20 liefdevolle blikken van het koninklijk paar.

20 liefdevolle blikken

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.

--:--