Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Meghan en Harry vragen in tv-special aandacht voor verkiezingen

23 september 2020 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn dinsdagavond in een speciale uitzending van het Amerikaanse tijdschrift Time verschenen. Daarin feliciteerden de hertog en hertogin van Sussex alle genomineerden van de Time 100, de jaarlijkse lijst van de meest invloedrijke mensen van de wereld.

Meghan en Harry namen na de felicitatie ook de gelegenheid om aandacht te vragen voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in november. "De verkiezingsdag is al over zes weken. Elke vier jaar wordt ons verteld dat dit 'de belangrijkste verkiezing van ons leven' is. Maar deze keer is dat echt zo." zei Meghan. "Als we stemmen, dan worden onze waarden omgezet in actie en onze stemmen gehoord. Je stem is een herinnering dat je ertoe doet. Want je doet ertoe, en je verdient het om gehoord te worden."

Harry vertelde dat hij zelf niet mag stemmen tijdens de verkiezingen. De prins deed wel een oproep aan de kijkers om in de aanloop naar de verkiezingen op te staan tegen haatspraak, misinformatie en online-negativiteit. Volgens Harry kunnen de gevolgen namelijk heel groot zijn als mensen zich daardoor laten beïnvloeden.

Harry en Meghan maken zelf overigens geen deel uit van het overzicht van meest invloedrijke personen.

Bron: ANP

Lees meer over

Prins Harry

Lees meer over

Hertogin Meghan

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.

--:--