Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Archie en de 7 roodharige royals

6 mei 2020 · Leestijd 2 min

Archie, het zoontje van prins Harry en Meghan, viert vandaag zijn eerste verjaardag. We zien de jarige slechts sporadisch, maar van zijn ouders weten we dat hij net als zijn vader rood haar heeft. Wij zetten op deze woensdag niet alleen Archie in het zonnetje maar alle roodharige royals.

Royals_met_rooie_haren-Willem-Alexia.jpg

We beginnen natuurlijk met onze eigen royals: koning Willem-Alexander en zijn middelste dochter Alexia. Als kind had onze koning vooral een blond koppie. Naarmate hij ouder werd, is hij wat rossiger geworden. Zijn baard, die hij sinds afgelopen zomer heeft, is wel echt rood.

De haarkleur van de koning is niet zo rood als dat van zijn dochter prinses Alexia. Haar lange lokken zijn in de loop der jaren beduidend roder geworden.

Royals_met_rooie_haren-Harry-Archie.jpg

We gaan door naar ons buurland, het land waar de meeste mensen met rood haar wonen. Denk je aan Engeland, dan denk je gelijk aan… prins Harry. Hoewel hij zijn koninklijke taken heeft neergelegd, kan hij natuurlijk toch niet ontbreken in dit rijtje. Zoontje Archie hebben we zelf nog niet kunnen spotten met rood haar, maar we geloven de ouders op hun woord.

En dan het nichtje van Harry, prinses Beatrice. Ook zij heeft rossig haar. Dat heeft ze ongetwijfeld van haar moeder Sarah Ferguson. ­

Als we verder teruggaan in de tijd dan kunnen we ook koningin Mary van Schotland (1542-1587) noemen. En ver buiten ons eigen land hebben we natuurlijk prinses Lalla Salma, de roodharige echtgenote van de Marokkaanse koning.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--