Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Super leuk! Prinses Laurentien viert 57e verjaardag

25 mei 2023 · Leestijd 2 min

Hoera! Prinses Laurentien viert vandaag haar 57ste verjaardag. Speciaal voor deze dag zetten wij de prinses even in het zonnetje.

Modeprinses

 De kledingstijl van Laurentien is moeilijk te beschrijven, maar een ding is zeker: deze zelfverzekerde prinses is niet bang om kleurijk voor de dag te komen. De afgelopen jaren zagen we de prinses in een aantal stijlvolle maar toch gewaagde outfits.

ANP-467430307
ANP-448306212
Laurentien Prinsjesdag
ANP-367028837

Carrière 

Naast dat ze prinses is heeft ze ook een succesvolle carrière. In 2017 heeft ze samen met prins Constantijn de Number 5 Foundation opgericht. De stichting zet zich in voor verschillende vraagstukken zoals kinderarmoede, taalontwikkeling, digitale ongelijkheid en duurzaamheid. Op dit moment werkt ze als directeur van de organisatie. 

Voorleesdagen-Laurentien

Kinderboekenschrijfster 

Prinses Laurentien heeft een grote voorliefde voor lezen en schrijven. Ondertussen heeft ze al zes kinderboeken geschreven en één luisterboek ingesproken.

ANP-314797449

Met deze voorliefde helpt Laurentien ook andere, ze zich al jaren in tegen de de problematiek rondom laaggeletterdheid in het binnen en buitenland. In 2004 richtte ze Stichting Lezen & Schrijven op. 

ANP-443317172

Liefdevolle moeder

ANP-407264299

Naast dat de prinses een ontzettend drukke carrière heeft is ze ook nog moeder van Eloise, Claus-Casimir en Leonore. In een interview nam ze het op voor haar oudste dochter Eloise die kritiek ontving over een badpak foto. ''Ik vind dat ze het geweldig doet. Ze zag er prachtig uit. Ik ben ontzettend fan van badpakken en ik ben ook enorm fan van Eloise. Ik snap werkelijk niet waar we het hier over hebben.” 

Eloise_en_moeder_prinses_Laurentien.jpg
Laurentien met dochter Eloise.
FUBflSJWQAAupfA
Laurentien Constantijn kinderen wintersport
Deze lieve familiefoto werd gemaakt tijdens de wintersportvakantie van 2008.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--