Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Terugblik: George 3 jaar

22 juli 2016 · Leestijd 3 min

Kleine jongens worden groot! Prins George is vrijdag drie jaar geworden. Zoals het Britse hof zelf al aangeeft op twitter: 'Niet te geloven dat hij al drie jaar is!'. Wij blikken terug met de leukste en mooiste foto's van George van de afgelopen drie jaar.

Geboorte

Op 22 juli 2013 wordt prins George geboren in het St Mary's Hospital in Londen. Hertogin Catherine en prins William verschijnen op het trapje voor het ziekenhuis om hun pasgeboren zoon aan de wereld te tonen.

Prins-George-Kate-William.jpg

In augustus geeft het Britse hof een foto vrij van het kersverse gezin. Op het prachtige kiekje kunnen we het gezicht van George net iets beter bekijken.

GEorge-Kate-William-Augustus.jpg

Doop

Op 23 oktober 2013 wordt prins George gedoopt in de koninklijke kapel van St James's Palace in Londen.

Doop-prins-George.jpg

Australië

Prins William en hertogin Catherine brengen in april 2014 een bezoek aan Australië. Prins George mag met zijn ouders mee. Naast vele 'zakelijke' bezoeken gaat het gezin ook naar de dierentuin. Het prinsje staat te springen van blijdschap als hij een 'bibly' van dichtbij mag bekijken.

George-Australie-bibly.jpg
George-Australie.jpg

Kerst

Net voor de kerstdagen worden er nieuwe foto's van het prinsje vrijgegeven. George zit op een trap in de tuin van Kensington Palace. Het prinsje draagt een trui met daarop The Queen's Guards, oftewel de Koninklijk Garde van overgrootmoeder Elizabeth.

prince-george-turns-two-11.jpg

Eerste verjaardag

Op 22 juli 2014 wordt prins George één jaar en worden er nieuwe foto's vrijgegeven. Ook deelt het hof mee dat prins George al zelfstandig kan lopen.

George-1-jaar.jpg

Grote broer

Op 2 mei 2015 wordt prins George grote broer! Als prinses Charlotte is geboren gaat hij samen met zijn vader naar het ziekenhuis om haar te bewonderen.

George-doop-Charlotte.jpg
Charlotte-geboren-George.jpg

Een paar maanden later geeft het hof nieuwe foto's vrij van een trotse prins George met zijn zusje op schoot. De kiekjes zijn gemaakt door moeder Catherine zelf.

George-en-Charlotte.jpg

Doop Charlotte

Op 5 juli 2015 wordt prinses Charlotte gedoopt. Prins George wandelt naast de kinderwagen in een outfit die vele royaltyfans bekend voorkomt. Zijn vader prins William droeg eenzelfde broekje en blouse bij de doop van prins Harry.

Doop-Charlotte-Kate-William-George.jpg

Eerste schooldag

Op 6 januari 2016 is het tijd voor George's eerste schooldag op de de Westacre Montessori School Nursery. Zijn moeder fotografeert hem op het schoolplein met zijn rugzak op.

Eerste-schooldag-George.jpg

Ontmoeting Obama

Als Barack en Michelle Obama in april 2016 in Groot-Britannië zijn, nodigen prins William en hertogin Catherine de Amerikaanse president en zijn vrouw uit voor een diner. Prins George mag iets langer opblijven om The Obama's, in pyjama, te ontmoeten.

rexfeatures_5659385a.jpg

Royal Air Force

Als koningin Elizabeth negentig wordt is het tijd voor vele feestjes in Londen. George verschijnt bij één van de festiviteiten op het balkon van Buckingham Palace en is duidelijk onder de indruk van de overvliegende Royal Air Force.

Zijn ouders vertellen dat George in de ban is van de Royal Air Force, de Britse luchtmacht. Zo jong als hij is, lijkt hij al te weten dat hij piloot wil worden. Onlangs mocht hij mee naar Royal International Air Tattoo bij de RAF (Royal Air Force).

William-Kate-George_01.jpg

Derde verjaardag
Vandaag (vrijdag) is George drie jaar geworden en heeft het Britse hof nieuwe foto's vrijgegeven. Klik hier om deze te bekijken. Wij wensen de prins een hele fijne verjaardag!

Prins-George-3.jpg

Bron: ANP / Kensington Palace

Elizabeth-90-George.jpg

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--