BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Prinses Margriet met Jan Smit in Libanon

Prinses Margriet heeft een tweedaags bezoek gebracht aan Libanon. Dat deed ze in haar hoedanigheid als beschermvrouw van SOS Kinderdorpen. De prinses werd op haar reis vergezeld door Jan Smit, die sinds 1999 ambassadeur is van de organisatie.

In Khonshara werd het Interim Care Centre bezocht. SOS Kinderdorpen helpt in deze dagopvang gevluchte kinderen en families met een dak boven het hoofd, het uitdelen van voedsel, water, noodpakketten, dekens en hygiënekits. De prinses kreeg een rondleiding en at 's avonds samen met Jan Smit met de kinderen in het Care Centre.

In de Beqaa vallei bezocht prinses Margriet de zogenaamde informal settlements. Ze ontmoette er families die profiteren van het SOS familieversterkende programma. Dit is er op gericht om Syrische en Libanese families te ondersteunen in de zorg voor hun kinderen om te voorkomen dat ze door hun moeilijke leefsituatie hun kinderen verwaarlozen of in de steek laten.

Heel betrokken

"SOS Kinderorpen biedt hier psychosociale en medische zorg aan kinderen en er zijn case workers die met de families werken. Er wordt volledige zorg geboden. Zonder dat zou ik niet weten wat er van ze terecht moet komen”, aldus prinses Margriet na haar bliksembezoek aan Libanon.

Ze ging voor de tweede keer op stap met de Volendamse volkszanger Jan Smit, met wie ze in 2014 al eens naar Ghana reisde. Toen was er al meteen klik. "Het ijs was meteen de eerste avond gebroken", vertelde de prinses eerder over haar eerste kennismaking met de goedlachse Smit, al jaren ambassadeur van SOS Kinderdorpen. "Hij is heel betrokken. Echt met hart en ziel”, aldus prinses Margriet.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: