BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Wat droeg Máxima in Italië?

Het koningspaar bracht deze week een staatsbezoek aan Italië. Koningin Máxima heeft speciaal voor deze reis een aantal nieuwe japonnen aangeschaft. Wij hebben haar outfits op een rijtje gezet.

Aankomst

Op de eerste dag draagt koningin Máxima een nieuwe japon met ceintuur van modehuis Natan. De grote hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne, evenals alle andere hoeden die Máxima draagt tijdens de reis. 

Het staatsbanket

’s Avonds is het tijd voor het staatsbanket dus pakt Máxima uit. De koningin draagt een rode, a-symmetrische japon ontworpen door Jan Taminiau. Het diadeem, het collier en de oorhangers zijn van de Robijnen Mellerio Parure.

Sicilië

Op de tweede, warme dag draagt koningin Máxima een witte japon met peplum. Het koningspaar brengt de dag door op Sicilië. Haar zomerse look wordt afgemaakt met een grote hoed en Prada zonnebril.

Concert in Rome

’s Avonds trakteert het koningspaar de Italiaanse president Sergio Mattarella op een concert van violiste Janine Jansen. Máxima draagt Italiaans design! De koningin draagt een roze japon van Valentino. Ze heeft het ontwerp vaker gedragen maar speciaal voor deze gelegenheid laten vermaken.

Op de jurk draagt koningin Máxima de diamanten strikbroche. Het juweel bevat vijf roze, zeldzame diamanten.

 Zwart of wit?

Draagt koningin Máxima wit of zwart tijdens het staatsbezoek aan de paus? Dat vroeg men zich af voorafgaand aan het bezoek. Katholieke, regerende, vrouwelijke monarchen krijgen het privilège du blanc. Dit is het voorrecht om wit te dragen. De echtgenotes van katholieke monarchen krijgen dit voorrecht ook. Koningin Máxima is katholiek maar vertegenwoordigd een protestants koningshuis. Zij draagt dus bescheiden zwart tijdens het bezoek aan de paus.

Koningin Mathilde van België en Letizia van Spanje hebben wel het voorrecht wit te dragen tijdens een bezoek aan de paus. 

Kleuren van Nederland

Koningin Máxima kleedde zich even om na het bezoek aan de paus. De warme, zwarte outfit werd een luchtige, witte jurk van Lisa Marie Fernandez. Voor een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in Italië kiest Máxima voor een jurk met de kleuren van de Nederlandse vlag mét oranje oorbellen!

Handelsdiner

Op de derde avond opent het koningspaar een voetbalclinic en schuift aan voor een handelsdiner in Milaan. Koningin Máxima draagt een zwarte, lange jurk van Valentino.

Afsluiting

Vrijdag sluit het koningspaar de reis af met een bezoek aan het Design Museum. Koningin Máxima draagt een japon van Zimmermann. Zij heeft deze gekocht tijdens het staatsbezoek aan Australië vorig jaar. De koningin heeft toen wat tijd vrij gemaakt om te shoppen.

Bron: ANP / Modekoninginmaxima.nl

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: