BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Prins Carlos verleent dochters italiaanse titels

Prins Carlos de Bourbon de Parme heeft als hertog van Parma en Piacenza zijn dochters Italiaanse titels verleend. Hij deed dat vrijdagmiddag na afloop van een heilige mis in de Steccata-basiliek in Parma tijdens een bijeenkomst van de aloude Ridderorde van de voormalige hertogdommen.

Oudste dochter prinses Luisa Irene mag zich van haar vader voortaan ook markiezin van Castell'Arquato noemen, naar een klein middeleeuws stadje op ongeveer gelijke afstand van Parma en Piacenza, dat in 1707 onder het bewind kwam van de familie Farnese en daarna van de Bourbon-Parma's.

Prinses Cecilia kreeg de titel van gravin van Berceto, een plaatsje dat in de loop van de geschiedenis herhaaldelijk van heerser is gewisseld maar dat na de Napoleontische tijd tot aan de hereniging van Italië en het opdoeken van het hertogdom Parma tot het grondgebied van dat hertogdom behoorde.

Kennismaking

De burgemeesters van beide plaatsen waren uitgenodigd om de plechtigheid in de basiliek, de thuisbasis van de dynastieke ridderorde, bij te wonen. Zaterdag nemen prins Carlos en prinses Annemarie hun dochters ook mee naar Castell'Arquato voor een eerste kennismaking.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: