BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning belt Amalia over haar schoolplannen

Het bericht dat prinses Amalia het slotstuk van haar middelbare school in China zou gaan volgen, is "een totaal onzinverhaal", aldus koning Willem-Alexander.

De Telegraaf schreef deze week dat de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima plannen zou hebben om in 2019 naar het UWC in Changshu te gaan. Die school is een 'filiaal' van het Atlantic College in Wales, waar Willem-Alexander begin jaren tachtig zijn voortgezet onderwijs voltooide.

Koning Willem-Alexander vertelde vrijdag in Den Bosch, waar hij in het Noordbrabants Museum een tentoonstelling opende, dat hij het nieuws las op de terugweg uit Zuid-Korea. Tijdens zijn tussenstop in Parijs belde hij Amalia om haar reactie te peilen. Volgens de koning moest zijn 14-jarige dochter "heel hard lachen" om het bericht.

Prinses Amalia zit sinds het schooljaar 2015/2016 op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. "Ze heeft het daar heel erg naar haar zin", volgens haar vader.

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: