BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Máxima spreekt jongeren met schulden

Voor jongeren Michiel en Fatima uit Den Haag was het een bijzondere dag. Al weken worden zij voorbereid op een belangrijke ontmoeting. Vandaag horen en zien zij dan eindelijk om wie het gaat: koningin Máxima!

De ontmoetingen

Koningin Máxima sprak tijdens haar bezoek eerst met de initiatiefnemers en partners van Schuldenlab070 over het concept en de ambities. Daarna vertelden vertegenwoordigers van het JPF, een jongerenproject van Schuldenlab070, de koningin over de werking van het fonds en de toekomstplannen.

Vervolgens ging de koningin in gesprek met enkele van de 160 jongeren die deelnemen aan het JPF. Zij mochten de vorstin vertellen wat het fonds voor hen betekent.

Michiel en Fatima

Michiel raakt op zijn achttiende dakloos als hij door zijn hoge schulden zijn rekeningen niet meer kan betalen. Nu, door het Jongerenperspectieffonds (JPF), zijn tachtig procent van zijn schulden gesaneerd. Als tegenprestatie moest Michiel terug naar school en maatschappelijk werk gaan doen. Hij heeft ervoor gekozen om ambassadeur te worden van het JPF,  het initiatief dat hem voorruit geholpen heeft. Ook Fatima had hoge schulden. Zij wil jongeren met schulden helpen door haar verhaal te vloggen en te delen op internet.

Actieplatform

De gemeente Den Haag en Stichting Society Impact richtten Schuldenlab070 in 2016 op als actieplatform om oplossingen te ontwikkelen voor schulden en armoede. Bijna één op de vijf huishoudens in de hofstad heeft te maken met hoge schulden of loopt het risico daarop.

Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in Geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: