BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Máxima in Claes Iversen bij diner met Jordaanse koningspaar

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagavond in Paleis Noordeinde in Den Haag een diner aangeboden aan het Jordaanse koningspaar, dat voor een tweedaags officieel bezoek in Nederland is.

Koningin Máxima draagt een gele japon van couturier Claes Iversen. De avondjurk met horizontale volants hebben we nog niet eerder gezien.

Het diamanten collier

Het diamanten collier dat Máxima draagt is grotendeels zeventiende-eeuws. Tijdens het staatsbezoek van Argentinië aan Nederland vorig jaar heeft koningin Máxima het collier ook gedragen. Voor dit bezoek van Jordanië heeft de koningin het juweel laten inkorten en draagt ze hem zonder druppelvormige diamanten. Klik hier om te zien hoe ze het collier de vorige keer droeg.

Bijzondere banden

Voorafgaand aan het diner poseerden de gasten met het Nederlandse koningspaar, prinses Beatrix, prinses Margriet en prins Constantijn voor een officiële groepsfoto. De aanwezigheid van zo'n grote afvaardiging van de koninklijke familie onderstreepte de bijzondere banden van de Oranjes met het Jordaanse koningshuis.

Koningin Rania draagt een traditionele jurk uit Jordanië.

Bron: ANP / Juwelenhistoricus Martijn Akkerman