BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koningin Máxima in knalroze bij jubileum 'Het Begint met Taal'

Koningin Máxima heeft dinsdagochtend ervaringen uitgewisseld over het leren van de Nederlandse taal. Dat deed ze in Amersfoort, waar de stichting Het Begint met Taal zijn tienjarig jubileum viert. De koningin verscheen in een knalroze japon van modehuis Natan.

Máxima, die Nederlands leerde voor haar huwelijk met Willem-Alexander, sprak met zo'n driehonderd coördinatoren, cursisten en beleidsmakers over de ervaringen met taalcoaching. Tijdens de bijeenkomst was ook aandacht voor het programma Taal & Toekomst, dat jonge nieuwkomers voorbereidt op leven en werken in Nederland.

Het Begint met Taal

Het Begint met Taal is in 2008 door vier vrijwilligersorganisaties opgericht. Inmiddels is het een platform met meer dan 160 lokale partners op ruim 260 locaties. Wekelijks begeleiden 15.000 vrijwilligers zo'n 28.000 anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal en cultuur. De stichting viert zijn jubileum met de landelijke conferentiedag Leve de taalcoördinator, waarbij de lokale vrijwilligers samenkomen.

 

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: