BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Charles en Camilla waaien uit op Australisch strand

Prins Charles en zijn vrouw Camilla hadden donderdag een volle agenda op hun tweede officiële dag in Australië.

Het Britse koppel bezocht het sportersdorp van de Gemenebest Spelen, de reden van hun bezoek aan het land. Charles en zijn echtgenote openden woensdag de 21e editie van dit sportevenement. In het sportersdorp, dat 6600 atleten herbergt, ontmoetten de royals enkele sportlieden en speelden ze een potje tafeltennis in de Games Room.

's Middags reisden Charles en Camilla door naar Broadbeach om handen te schudden met het Australische toegestroomde publiek. In deze kustplaats kregen ze uitleg over gemeenschapsprojecten en Charles onthulde er een plaquette op de Commonwealth Walkway, een voetpad van 10 kilometer lang.

Op het strand maakten de Britse royals kennis met studenten die met behulp van surfplanken zorg dragen voor de zee en het zeeleven. Ook kregen ze een demonstratie van leden van de reddingsbrigade.

Ontspanning

Na een ontmoeting met Commonwealth Games-deelnemers uit Wales was het tijd voor ontspanning. Camilla had tijdens een strandwandeling haar schoenen uitgetrokken en dipte een teen in het zeewater, maar werd teruggefloten door haar echtgenoot. "Niet erin gaan, schat", riep hij haar toe.

Hertogin Camilla vliegt vrijdag 6 april alweer terug naar Groot-Brittannië, terwijl echtgenoot Charles alleen verder gaat. De prins brengt nog bezoeken aan het Great Barrier Reef, Cairns, Gove en Darwin. Ook vliegt hij naar het eiland Vanuatu.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: