BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bezoekt vliegbasis Eindhoven en opent compostfabriek

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag een werkbezoek gebracht aan de vliegbasis Eindhoven. Hij werd geïnformeerd over de toekomst van de basis en over het werk van de daar gevestigde squadrons.

De koning is niet onbekend met de luchtvaart en de luchtmacht, of met de vliegbasis zelf, bleek bij zijn rondgang op de vliegbasis. Hij kon precies aanwijzen waar vroeger de start-en landingsbaan lag, en ook van de verschillende toestellen wist hij veel details en bijzonderheden.

Tot slot van zijn rondgang bekeek de koning ook een Hercules van binnen en werd verteld over de nieuwe taken die het werkpaard van de luchtmacht op zich neemt, zoals het droppen van parachutisten en hulpgoederen en de uitbreiding van de samenwerking met andere strijdmachtonderdelen.

Opening fabriek
Na zijn bezoek aan de vliegbasis reisde koning Willem-Alexander door naar het Noord-Limburgse Milsbeek. Daar opende hij een nieuwe compostfabriek. Voorafgaand aan de officiële opening kreeg de koning een rondleiding door de fabriek en kreeg hij alles te horen over het productieproces.

De fabriek is onderdeel van CNC Grondstoffen, dat jaarlijks meer dan 600.000 ton paardenmest, kippenmest, stro en gips verwerkt. De mest, een afvalproduct, wordt volledig hergebruikt en dient als compost voor de teelt van champignons.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: