BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koningin zorgt voor vreugde in MS-expertisecentrum

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag het MS-expertisecentrum van zorginstelling Nieuw Unicum in Zandvoort bezocht. De koningin ontmoette onderzoekers, zorgprofessionals en cliënten waaronder Annelies Conijn. Zij heeft MS en woont in Nieuw Unicum.

Voorafgaand aan het bezoek aan het expertisecentrum woonde de koningin het congres van de Internationale MS Federatie (MSIF) bij.

Het MS-expertisecentrum

Het MS-expertisecentrum is een multidisciplinair behandelcentrum waar verblijf, zorg en behandeling van mensen met MS wordt gecombineerd. In de zorginstelling worden ruim 140 mensen behandeld in de latere fase van MS. Nieuw Unicum biedt ook zorg aan circa 250 mensen die nog thuis wonen. Het centrum is actief op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en werkt daarbij nauw samen met Stichting MS Research en diverse kennisinstituten. Dit zijn onder andere het VUmc MS Centrum Amsterdam en De Nederlandse Hersenbank voor MS. Wereldwijd hebben circa 2,5 miljoen mensen MS, waarvan één miljoen een progressieve vorm.

Het congres
 
Tijdens het congres werden nieuwe inzichten in de multidisciplinaire behandeling en zorg voor mensen met progressieve MS gepresenteerd. Koningin Máxima woonde de presentatie bij van een promotieonderzoek over de meerwaarde van multidisciplinaire behandelinterventies bij progressieve MS. Ook was zij aanwezig bij de presentatie van de resultaten van het samenwerkingsverband op het gebied van onderzoek op initiatief van 12 landen, de Progressive MS Alliance.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: