Alle zoetekauwen klaar? Bakken maar! Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz (29) maakte speciaal voor Koningsdag in Amersfoort een Oranjetaart die ze mocht laten zien aan het koningspaar. Op zoek naar een lekker recept voor een koninklijke taart? Met dit recept van Anna maak je er een feestje van!
De feestelijke Koningsdagtaart die Anna voor de Oranjes maakte, was -hoe kan het ook anders- oranje van kleur en bestond uit vier lagen. Tegen het AD zei ze over de taart: "Ik heb voor de koninklijke familie een witte chocoladetaart met sinaasappelbavarois en sinaasappelmarmelade gemaakt."
Bovenop de taart zaten vijf kroonkoekjes: voor koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane. Anna houdt ook van het koningshuis: "Ik ben groot fan van koningin Máxima. Ik vind haar een prachtige en slimme vrouw."
Speciaal voor de uitzending van Blauw Bloed op Koningsdag dook Anna nog eens de keuken in, zodat Jeroen Snel kon proeven. Bekijk snel onder de foto's hoe je zelf de taart maakt!
Benodigdheden:
Stap 1: Biscuit maken
4 eieren
120 gr suiker
80 gr bloem
20 gr maïzena
Mespuntje zout
Bereiding
Stap 2: Witte chocolademousse
1 bl gelatine
50 gr witte chocolade callets
125 ml slagroom
½ citroen (om te ontvetten)
45 gr eiwit
30 gr suiker
Bereiding
Stap 3: Sinaasappelbavarois
250 ml sinaasappelsap
5 bl gelatine
75 gr suiker
250 ml slagroom
100 gr sinaasappelmarmelade
Bereiding
Stap 4: Botercrème maken
300 gr roomboter, op kamertemperatuur
200 gr poedersuiker
Oranje kleurstof
Bereiding
Stap 5: In elkaar zetten van de taart
Veel succes en eet smakelijk!
Foto: ANP/Willem-Jan de Bruin