Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke succeswensen voor olympische sporters

23 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wensen alle Nederlandse olympische sporters veel succes tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Vanwege de coronapandemie mist de koning voor het eerst in jaren het sportevenement.

"Succes #TeamNL bij #Tokyo2020! Ook al kunnen wij niet in Tokio zijn, wij zullen jullie wedstrijden volgen en hebben alle vertrouwen in mooie en succesvolle spelen", laat het paar weten in een verklaring. "Nederland kijkt uit naar jullie prestaties. Geniet van jullie deelname!"

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De koning is, naast groot sportliefhebber, erelid van het Internationaal Olympisch Comité en reist in die hoedanigheid nagenoeg altijd af naar de Spelen, vaak met zijn gezin. Zo was hij in 2018 met koningin Máxima in Zuid-Korea voor de Olympische Winterspelen van Pyeongchang en vloog hij in 2016 met het hele gezin naar Rio de Janeiro voor de Olympische Zomerspelen.

Sinds halverwege de jaren 90 sloeg Willem-Alexander de Spelen vrijwel nooit over. Bekijk hier dan ook de leukste foto's door de jaren heen! De enige uitzondering was in 2002, toen hij de Winterspelen in Salt Lake City miste vanwege zijn huwelijksreis met Máxima. De koning liet eerder al weten veel zin te hebben in de Spelen in Tokio. "Ik ben vast niet de enige die daarnaar uitkijkt."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--