15 jaar Willem-Alexander en Máxima; 15 jaar Oranje Fonds

Donderdag 2 februari zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima vijftien jaar getrouwd. In 2002 werd Het Oranje Fonds als huwelijkscadeau aangeboden aan de -toen- prins en prinses. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en ondersteunt zo’n 9300 sociale initiatieven in het land. Met directeur Ronald van der Giessen blikken we terug op de hoogtepunten van vijftien jaar Oranje Fonds.

Beschermpaar

Het koninklijke beschermpaar zet zich regelmatig in voor het Fonds, bijvoorbeeld tijdens de Burendag, NLDoet en bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Verder gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima regelmatig bij een project van het Oranje Fonds op bezoek.

Vernieuwde Thialf

Vrijdag opende koning Willem-Alexander het vernieuwde Thialf in Heereveen. De ijsbaan werd in 1967 geopend door prinses Christina. Sindsdien is Thialf menig keer verbouwd. Na de recente verbouwing wil Thialf zich richten op een klimaat waarin topsporters optimaal kunnen presteren. De koning opende het nieuwe gebouw en gaf het startschot voor een langebaanwedstrijd.

Onderwijsbeurs

Koningin Máxima opende dinsdag de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit is de grootste vakbeurs in de Benelux op het gebied van kinderopvang en onderwijs. De koningin bezocht onder andere de stands van ‘Meer Muziek in de Klas’ en ‘Wijzer in Geldzaken’, projecten waar zij zelf ook bij betrokken is.

Verder alles over de koninklijke work-out. Wat doen de royals om de spieren strak te houden? En stijlmeester Bodo Breg vertelt over de hergebruikte kleding van koningin Máxima.

Zaterdag 28 januari, 19:45 op NPO2!