Koningin Máxima en de Nederlandse taal

Zaterdag in Blauw Bloed volgen we koningin Máxima bij het tienjarig jubileum van stichting Het Begint met Taal. Tijdens de feestelijke bijeenkomst in Amersfoort wisselde de koningin ervaringen uit met nieuwkomers en vrijwilligers die hen helpen Nederlands te leren. Als geen ander weet Máxima hoe moeilijk dat is.

In de studio praat Jeroen Snel met schrijver en taalwetenschapper René Appel. Hoe goed is het Nederlands van Máxima en van de andere Oranjes?

Groene loper
Koning Willem-Alexander was donderdag in Maastricht voor de officiële opening van de 'Groene Loper’ bij de A2. Tevens nam hij een kijkje in de Koning Willem-Alexandertunnel en verraste hij pastor Mattie Jeukens met een onverwachts kerkbezoek.

Hoog Bezoek
Tijdens de renovatie van Paleis Het Loo biedt Kasteel Cannenburch onderdak aan verschillende Oranje-objecten uit de museumcollectie. Conservator Paul Rem neemt ons mee naar Kasteel Cannenburch en laat alvast iets zien van de bijzondere expositie ‘Hoog Bezoek!’.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 31 maart om 19:40 uur op NPO 2.