Blauw Bloed Special: 'Prince, Son and Heir: Charles at 70'

De documentaire ‘Prince, Son and Heir: Charles at 70’ is gemaakt ter ere van de zeventigste verjaardag van prins Charles, afgelopen november. Filmmaker John Bridcut kreeg twaalf maanden lang exclusieve toegang tot de prins: zowel op het werk als achter de schermen, in binnen- en buitenland. Hij spreekt met degenen die hem het beste kennen, zoals zijn vrouw Camilla, de hertogin van Cornwall. Maar ook zijn zonen, prins William en prins Harry komen aan het woord.

Toen de prins van Wales in november zeventig jaar werd, was hij al meer dan vijftig jaar betrokken bij publieke aangelegenheden. Zo zet hij zich al jaren in tegen de opwarming van de aarde, maar ook creërt hij - met verschillende liefdadigheidsprojecten - kansen voor jongeren. 

‘Prince, Son and Heir: Charles at 70’ is een onthullend en intiem portret van de langstzittende erfgenaam van de troon, die het gevoel heeft dat hij nog veel meer te doen heeft.

De documentaire is tot 7 dagen na uitzending online te bekijken in Nederland.