Koninklijk gezin pakt verhuisdozen uit

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters zullen een dezer dagen hun intrek nemen in Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Na een ingrijpende renovatie van het zeventiende-eeuwse paleis was het deze week een komen en gaan van verhuiswagens. Na vijftien jaren vertoeven op Villa Eikenhorst keert de koning terug naar de plek waar hij een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Jeroen Snel praat in de studio met Justine Marcella, hoofdredacteur van het magazine Vorsten, over de verhuizing van het koninklijk gezin.

Ook de trouwe viervoeters van het koninklijk gezin wacht door de verhuizing een nieuw plekje. Koninklijke honden, je hebt ze in alle soorten en maten. Voor welke honden hebben de royals een zwak?

Wat is de overeenkomst tussen Beatrix en Meghan? Stijlmeester Bodo Breg neemt ons mee naar het Gemeentemuseum Den Haag en verklapt wat beide royals gemeen hebben.

In onze nieuwe serie 'Vergeten tragedies' blikken we terug op ingrijpende gebeurtenissen in het leven van de royals. Deze week: Juan Carlos van Spanje. Al op jonge leeftijd maakt hij de grootste tragedie van zijn leven mee.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 12 januari om 19:20 uur op NPO 2.