Pieter van Vollenhoven 80 jaar

Zaterdag in Blauw Bloed een exclusief interview met prof. mr. Pieter van Vollenhoven, die op 30 april zijn tachtigste verjaardag viert.

Jeroen Snel zocht hem deze week thuis op in Apeldoorn om hem uitgebreid te interviewen. Een gesprek over zijn herinneringen uit zijn prille jeugd alsook over zijn leven vol hindernissen. Hij moest strijden voor zijn huwelijk en een plek in de koninklijke familie net als voor zijn missie in politiek Den Haag.

Spijt
De bijna 80-jarige professor zegt dat hij spijt heeft dat hij niet vaker gesprekken heeft gevoerd met zijn ouders. En ook spreekt Van Vollenhoven zich uit of er een leven is na de dood en over zijn geloof: "Als ik in Italië ben en je steekt daar eens een kaars op in de kerk, dan ben ik met dankbaarheid vervuld over hoe het leven is gelopen."

Pensioen
Ondanks zijn hoge leeftijd wil de echtgenoot van prinses Margriet nog niet met pensioen. Hij is van plan nog vijf jaar door te gaan met zijn werkbezoeken in het land.

Natuurlijk ook het laatste koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 20 april om 19:15 uur op NPO 2.