Blauw Bloed Special: Diana, the interview that shook the world

Prinses Diana zou dit jaar op 1 juli zestig zijn geworden. Op 31 augustus 1997 stierf ze bij een auto-ongeluk in Parijs. Twee jaar eerder, in 1995, zond BBC Panorama de primeur van de eeuw uit: een openhartig interview met prinses Diana over de trauma's en schandalen van het leven in de Britse koninklijke familie.

In de Blauw Bloed Special 'Diana, the interview that shook the world' blikken we terug op het interview dat ze 25 jaar geleden gaf. "We waren met zijn drieën, dus het was een beetje druk", zei Diana in 1995 over haar huwelijk met prins Charles.

De docu bekijkt hoe het interview werd georkestreerd en het geeft nieuwe inzichten in het psychologische portret van Diana zelf, een naïeve jonge vrouw die geloofde in het sprookje van haar huwelijk. 

Kijk zaterdag 2 januari 2021 om 18.45 uur op NPO 2.