Meghan zet relatie met koninklijke familie op scherp

Eén ding is vooraf al wel duidelijk: het interview van prins Harry en Meghan met de Amerikaanse tv-presentatrice Oprah Winfrey zet de relatie met koningin Elizabeth op scherp. Delen van het gesprek die al naar buiten gekomen zijn, tonen frustratie en boosheid richting de Britse koninklijke familie. Met onze correspondent Lia van Bekhoven blikken wij vooruit op het interview dat zondag in Amerika wordt uitgezonden. Waarom zegt Meghan dat Buckingham Palace onwaarheden blijft verkondigen? En hoe schadelijk zijn haar uitspraken voor de relatie van Harry met zijn familie?

Sinds donderdag is eindelijk duidelijk waarom koning Willem-Alexander drie maanden per jaar - tegen de regels in - gebruik mag maken van Kroondomein Het Loo, terwijl het dan voor anderen gesloten is. Vanwege een miljoenensubsidie zou het bos, slechts op zeven dagen na, stééds open moeten zijn voor het publiek. Maar dat is het dus niet. Hoe zit dit?

Maandag is het Internationale Vrouwendag. Een dag om na te denken over gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Ook de royals dragen daar op hun eigen manier aan bij. Miluska van ’t Lam, hoofdredacteur van Harper’s Bazaar, vertelt ons er meer over.

En we vervolgen onze serie met kunsthistoricus Paul Rem. Hij reist voor ons stad en land af om alle koninklijke hoogtepunten in de provincies op te zoeken. Deze week neemt hij ons mee naar Noord-Holland.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 6 maart om 19:45 uur op NPO 2.