Laatste afscheid van prins Philip

In deze uitzending van Blauw Bloed een uitgebreide samenvatting van de uitvaart van prins Philip. De Britse koninklijke familie neemt zaterdagmiddag in kleine kring afscheid van de hertog van Edinburgh. De herdenkingsdienst voor de echtgenoot van koningin Elizabeth wordt gehouden in St. George's Chapel op Windsor Castle. Correspondent Lia van Bekhoven is voor ons in Windsor en volgt de ceremonie van begin tot eind.

Ook blikken we terug op de afgelopen dagen en uren voorafgaand aan de begrafenis van prins Philip. Wat viel op? Hoe was het weerzien van prins Harry met zijn broer William en de andere familieleden? En wat kunnen we opmaken uit de woorden van aartsbisschop Justin Welby over het geloofsleven van Philip?

Verder een overzicht van het andere koninklijke nieuws van deze week uit binnen- en buitenland. Kijk zaterdag 17 april om 19:50 uur op NPO 2.