Avondje uit voor het koningspaar

Deze week komt Blauw Bloed live vanuit Utrecht. Bij muziekgebouw TivoliVredenburg ligt zaterdagavond de rode loper uit voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het koningspaar woont het jubileumconcert van de Nederlandse Bachvereniging bij, die dit jaar precies honderd jaar bestaat. Hoe groot is hun liefde voor deze Duitse componist? En voor welke stijlen klopt het muziekhart van onze koning en dat van Máxima nog meer?

Prinses Margriet was onlangs voor even hoofdredacteur van het blad Margriet. Voor het nummer dat deze week uitkwam mocht zij de inhoud bepalen. De prinses koos onder meer voor een artikel over SOS Kinderdorpen: een goededoelenorganisatie die haar na aan het hart ligt.

Koninklijke mode
De ene prins draagt bijna altijd een pak, de ander gaat vaker casual gekleed. Met stijlmeester Bodo Breg nemen we dit keer de kleding van de mannelijke royals onder de loep.

Modeontwerper Mattijs van Bergen heeft inmiddels al meerdere creaties voor koningin Máxima gemaakt. Zijn kunstzinnige kleding heeft altijd een verhaal. Zo vertelt hij ons hoe de bekende schilder Vincent van Gogh hem inspireerde.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 25 september om 19:50 uur op NPO 2.