De koning kent zijn gospel klassiekers

'Oh happy day!' klonk het woensdagmiddag in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag. Het gezelschap met koning Willem-Alexander, beschermheer van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap, klapte mee in het ritme van de gospelsong. Er was dan ook veel reden tot vreugde, want kort daarvoor was de nieuwe Nederlandse vertaling van de Bijbel gepresenteerd. Koning Willem-Alexander kreeg in de kerk waar hij 54 jaar geleden werd gedoopt het eerste exemplaar van de NBV21 uitgereikt. Blauw Bloed was erbij en doet verslag.

Op diezelfde woensdag, even verderop in Den Haag, verraste koningin Máxima de leerlingen van de Koningin Beatrixschool met een bezoek. In het kader van ‘Méér muziek in de klas’ woonde ze een muziekles bij én wilde ze van groep 8B alles horen over hun deelname aan de Grootste Schoolband van Nederland. 

De Britse prins William haalde deze week hard uit naar de ondernemers en miljardairs die investeren in reisjes naar de ruimte. De hertog van Cambridge ziet liever dat de miljoenen die aan deze tripjes uitgegeven worden, worden besteed aan het behoud van de aarde. Waar komt zijn drive vandaan?

Voor tekenares Marjolein Bastin is het Veluwse landschap haar grootste inspiratiebron. Veertig aquarellen van haar hand vormen de basis van de nieuwe tentoonstelling ‘Marjolein Bastin. Een ode aan de Veluwe’, die vrijdagmiddag door niemand minder dan prinses Margriet werd geopend.

En: hoe kun je als man opvallen naast een vrouw vol glitter en glamour? Stijlmeester Bodo Breg vertelt over de kledingkasten van onze mannelijke royals die volhangen met prachtige maatpakken.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 16 oktober om 19:45 uur op NPO 2.