De 18e verjaardag van prinses Amalia

Blauw Bloed komt deze keer vanuit Den Haag, want komende dinsdag is het feest in Paleis Huis ten Bosch. Prinses Amalia viert die dag een bijzondere mijlpaal: haar achttiende verjaardag. Beetje bij beetje hebben we haar de afgelopen jaren leren kennen. In deze uitzending zie je een mooie terugblik op haar jonge leven en een gesprek met koningshuisdeskundige Rick Evers over de Prinses van Oranje.

Waar komt de titel 'Prinses van Oranje' eigenlijk vandaan? Samen met Peter Rehwinkel, auteur van het boek 'Amalia. De plicht roept', gaan we op zoek naar de herkomst van deze titel, die is voorbehouden aan de troonopvolger van de Koning.

Ook nemen we een kijkje in de kledingkast van prinses Amalia. Miluska van 't Lam, hoofdredacteur van Harper's Bazaar, neemt de stijl van onze kroonprinses onder de loep. Wat valt haar op?

Máxima en Beatrix
Koningin Máxima bezocht afgelopen dinsdag het oudste museum van ons land: Teylers Museum in Haarlem. De koningin opende daar Pieter Teylers Huis, een nieuwe vleugel van het museum. Blauw Bloed was erbij!

Prinses Beatrix keerde begin deze week terug van haar vierdaagse werkbezoek aan Curaçao. De zondag, haar laatste dag op het eiland, stond in het teken van kunst en gesprekken met jongeren over mentaal welzijn. Na afloop sprak Jeroen Snel met de prinses over haar reis én kleindochter Amalia.

Kijk voor dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zaterdag om 19:55 uur op NPO 2.