Waarom de EO Blauw Bloed maakt?

Blauw Bloed is met recht een EO-programma. Met passie en plezier doet de redactie wekelijks verslag van de werkbezoeken van onze koning en koningin. Zij willen verbinden, mensen bij elkaar brengen, ongeacht hun achtergrond. Ook bij de EO vinden wij dat belangrijk. We willen verhalen vertellen die mensen raken en in beweging brengen. Om in liefde met elkaar te leven, ook als we van elkaar verschillen. We vinden dat iedereen in onze samenleving zich gehoord moet voelen en mee kan doen.

Verder willen we op een duurzame en zorgzame manier omgaan met het land waarin we leven. Regelmatig zijn daarom in Blauw Bloed ook reportages te zien over royals die zich inzetten voor een duurzame wereld. In een tijd waarin tegenstellingen soms worden uitvergroot willen wij juist verbinden en ook met Blauw Bloed het nieuws op een positieve manier benaderen.

Wat vind je nog meer bij de EO?

Naast Blauw Bloed maakt de EO nog veel andere programma's, zoals 'Nederland Zingt', 'Zie je zondag!', 'Het Familiediner' en 'Jezus van Nazareth verovert de wereld'. Radioprogramma’s als 'Dit is de Dag', 'Zin Zout en Zegen' en 'Holy Hits'. Podcasts als 'Eerst Dit', 'De Ongelooflijke Podcast', 'Lazarus staat op' en de 'Jodcast'. Evenementen als de Nederland Zingt Dag en de EO-Jongerendag van Beam. Door middel van al deze programma's wil de EO bovenal hoopvolle verhalen vertellen, overtuigd van Gods liefde voor iedereen.

 

Meld je aan voor de EO-nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en feitjes en de nieuwste programma’s van de EO.

 

Steun de EO

Als je de verhalen van Blauw Bloed van waarde vindt en wilt blijven lezen, steun ons dan. Met jouw bijdrage help je de EO en daarmee Blauw Bloed om persoonlijke en verbindende verhalen te blijven vertellen met aandacht voor het koningshuis, en voor elkaar!