Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kroonprins Haakon bindt de ski's onder en doet mee aan typisch Noorse activiteit

19 maart 2024 · Leestijd 2 min

Kroonprins Haakon van Noorwegen heeft dit weekend meegedaan aan een typisch Noorse activiteit. De Noor bond de ski's onder en deed mee aan een biatlon en reikte ook direct de prijzen uit.

De Noorse kroonprins deed niet voor niets mee aan deze wedstrijd. Koning Olav maakte deel uit van de opening van de eerste ridderrace in 1964, dit jaar precies zestig jaar geleden. Kroonprins Haakon is vandaag de beschermheer van de race, die mensen met en zonder beperking samenbrengt om deel te nemen aan de typisch Noorse wintersport.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Niet de enige royal in de sneeuw

De Noorse troonopvolger was niet de enige royal die dit weekend in de sneeuw te vinden was. Ook de Zweedse koning Carl Gustaf en zijn zoon prins Carl Philip waren dit weekend op wintersport, al bonden zij niet zelf de ski's onder. Zij stonden overdag langs de lijn om de Zweedse rijders aan te moedigen tijdens de WK-wedstrijden in Falun. Prins Carl Philip deelde een leuke selfie met zijn vader.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @prinsparet @detnorskekongehus

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--