Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuke foto's: Zweeds koningspaar geniet van toeristische trip in Mexico

15 maart 2024 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden waren deze week op een driedaags staatsbezoek in Mexico. Van 12 t/m 14 maart bezocht het Zweedse koningspaar de steden Mexico-Stad en Mérida. Bekijk de leuke foto's van de afgelopen dagen.

Bezoek aan de ruïnestad

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia beleefden een druk programma in Mexico. Op de laatste dag stond er een indrukwekkend uitje op de agenda. Het koningspaar nam namelijk een kijkje bij de ruïnestad Uxmal. Dit is een van de grootste en beroemdste ruïnesteden uit de Mayacultuur. Het bezoek aan Uxmal begon met een welkomstceremonie met muziek en dans van inheemse volkeren. Carl Gustaf en Silvia kregen een rondleiding en gingen bij een van de piramides op de foto.

Lees verder onder de foto's.

carl gustaf_mexico
Koning Carl Gustaf in Mérida.
silvia_mexico
Koningin Silvia heeft haar outfit aangepast op het bezoek.
carl gustaf_silvia_mexico
Het koningspaar wordt ontvangen door de inheemse bevolking.
silvia_mexico
Een waaier komt goed van pas bij de Mexicaanse temperaturen.
carl gustaf_silvia_mexico
Het Zweedse koningspaar poseert voor een piramide.

Ontvangst in Mexico

De Zweedse koning en koningin arriveerden dinsdag in Mexico, waar ze werden ontvangen door Andres Manuel Lopez Obrador, de Mexicaanse president. In het Nationale Paleis in Mexico-Stad organiseerde de president een receptie om de driedaagse reis van koning Carl Gustaf en koningin Silvia af te trappen.

Lees verder onder de foto's.

Carl Gustaf Silvia staatsbezoek Mexico.
V.l.n.r.: koningin Silvia, koning Carl Gustaf, president Andres Manuel Lopez Obrador en zijn vrouw Beatriz Gutierrez Muller tijdens de ontvangst van het koningspaar op het Nationale Paleis in Mexico-Stad.
Carl Gustaf Silvia staatsbezoek Mexico.
Koning Carl Gustaf en koningin Silvia arriveren bij het "Monumento de Los Niños Héroes", waar ze een krans leggen.

De goede relatie versterken

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn op staatsbezoek in Mexico om de goede relatie tussen Zweden en Mexico aan te halen en de economische en politieke betrekkingen te versterken. De nadruk ligt daarbij op innovatie, partnerschap, handel en investeringen. Het versterken van de goede relatie hoeven ze overigens niet alleen te doen, want het koningspaar bezoekt Mexico met een delegatie van zo'n dertig Zweedse bedrijven. Op sociale media deelt het Zweedse hof een aantal foto's van het staatsbezoek.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Niet de eerste keer in Mexico

Het is niet de eerste keer dat het Zweedse koningspaar Mexico bezoekt. Ook in 1982 en in 2002 brachten koning Carl Gustaf en koningin Silvia een bezoek aan het land. En ook daar worden foto's van gedeeld op de sociale media van het Zweedse hof, kijk maar mee.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP, Instagram @kungahuset

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--