Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Charles beledigde Diana tegenover haar broer kort na haar dood'

10 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prins Charles kreeg in 1997, kort na de dood van zijn ex-vrouw Diana, ruzie met haar broer. De Britse troonopvolger zou iets "beledigends" over haar hebben gezegd tegen Charles Spencer. Dat schrijft historicus Robert Lacey in zijn aankomende boek over prinsen William en Harry, waarvan People alvast een stukje heeft gepubliceerd.

De aanvaring zou een paar dagen voor de begrafenis van Diana hebben plaatsgevonden, schrijft Lacey. Zo vond Spencer bijvoorbeeld niet dat zijn neefjes William en Harry, destijds 15 en 12 jaar oud, achter de kist van hun moeder moesten lopen. "Spencer wist zeker dat Diana het een afschuwelijk idee had gevonden dat haar kinderen zo'n zware beproeving zouden moeten doorstaan", is te lezen in Battle of Brothers: The Inside Story of a Family in Tumult.

Lacey, ook adviseur van de Netflix-serie The Crown, schrijft niet wat Charles precies zei tijdens een telefoongesprek maar het viel niet in goede aarde. Spencer "gooide de hoorn woest op de haak" nadat de prins een "heel beledigende opmerking" over Diana maakte.

Oom Spencer bleek een punt te hebben. Harry zei zo'n twintig jaar na de dood van zijn moeder dat hij het inderdaad erg zwaar vond. "Mijn moeder was net dood en toen moest ik heel lang achter haar kist lopen, omringd door duizenden mensen die naar me keken en miljoenen meer op televisie", zei hij destijds. "Ik vind niet dat je zoiets van een kind moet vragen, onder welke omstandigheden dan ook. Ik denk niet dat het tegenwoordig nog zou gebeuren."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--