Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Koningin kan rol spelen bij vertrouwen in coronavaccin'

19 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth zou een belangrijke rol kunnen spelen in het wegnemen van wantrouwen richting coronavaccins. Dat stelt professor Heidi Larson, die het Britse Vaccine Confidence Project leidt, in The Times.

Larson ziet momenteel een toenemende bezorgdheid over de veiligheid van vaccins en vreest daarom dat veel mensen een inenting weigeren. Koningin Elizabeth zou hen kunnen overtuigen, denkt ze. "Ik woon al meer dan tien jaar in het Verenigd Koninkrijk en als er iets is dat ik heb gezien is het wel het vertrouwen in de koningin. Ze behoort ook nog eens tot de ouderen dus ik denk dat dat heel slim zou zijn."

Volgens Larson, verbonden aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine, is er geen garantie dat de Queen het vaccin zelf toegediend krijgt. "Dat moet het paleis zelf beslissen. Moet je een nieuw vaccin riskeren of wil je haar geïsoleerd houden? Ze moeten de risico's tegen elkaar afwegen."

De kans dat het Britse hof Elizabeth geïsoleerd zal houden, lijkt klein. De koningin kwam afgelopen week juist weer eens onder de mensen toen ze voor het eerst in maanden weer een officieel bezoek aflegde. De 94-jarige Elizabeth droeg tijdens haar bezoek aan het militair onderzoekscentrum Porton Down zelfs geen mondkapje. Alle medewerkers die ze ontmoette waren vooraf wel getest op het coronavirus.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--