Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Meghan diende klacht in bij ITV over Piers Morgan'

10 maart 2021 · Leestijd 2 min

Bij de Britse zender ITV is maandag een officiële klacht namens Meghan binnengekomen over uitlatingen van presentator Piers Morgan, meldt The Guardian. De presentator trok in het programma Goodmorning Britain uitspraken van Meghan uit het interview met Oprah Winfrey in twijfel. ITV wil niet reageren op het bericht.

Morgan stelde onder meer "misselijk te worden van het schandelijke interview". Het was niet de eerste keer dat hij zich met felle woorden negatief uitliet over de hertogin van Sussex. Veel andere kijkers dienden ook een klacht in. De Britse mediawaakhond Ofcom heeft een onderzoek aangekondigd, nadat er meer dan 41.000 klachten waren binnengekomen.

Morgan maakte dinsdag zijn laatste uitzending. Co-presentator Alex Beresford viel hem live in de uitzending aan op zijn uitlatingen, waarna Morgan boos de studio uitstormde. ITV maakte korte tijd later bekend dat de presentator per direct stopt.

Morgan blijft ondertussen bij zijn mening. "Maandag zei ik dat ik Meghan niet geloofde. Ik heb nu de tijd gehad om hier over na te denken en ik geloof haar nog steeds niet", schrijft hij woensdag op Twitter. "Als je dat wel doet, is dat ook oké."

Ook volgens royaltyverslaggever Omid Scobie, schrijver van de Harry en Meghan-biografie Finding Freedom, heeft Meghan zelf de klacht geschreven. Dat deed ze om bewustzijn te genereren voor mensen met mentale klachten, zo zegt hij.

"Meghan schreef de brief om een reden: om bezorgdheid te uiten en te delen over de ernstige impact die Morgans opmerkingen kunnen hebben op iedereen die worstelt met de geestelijke gezondheid of erover nadenkt om hulp te zoeken", schrijft Scobie op Twitter.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--