Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Prins Andrew niet aanwezig bij herdenking Eerste Wereldoorlog'

30 september 2020 · Leestijd 2 min

Prins Andrew zal dit jaar niet aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst van Remembrance Sunday. Bronnen melden aan The Daily Mail dat de kans groot is dat de prins er überhaupt nooit meer bij aanwezig zal zijn.

Het koninklijk team zou volgens de krant veel moeite hebben gehad met het uitnodigen van de zoon van koningin Elizabeth. Andrew wordt verdacht van betrokkenheid bij het seksnetwerk van de overleden misbruikmiljardair Jeffrey Epstein. Verschillende vrouwen brachten verhalen naar buiten over de omstreden prins. In november kwam Andrew slecht in het nieuws toen hij in een interview ontkende een minderjarige te hebben verkracht. Hij beweerde dat hij zeker wist dat hij op de bewuste dag een pizza aan het eten was met zijn dochter.

De prins is echter nooit daadwerkelijk beschuldigd van strafbare feiten, maar werd wel gevraagd om mee te werken aan het onderzoek over Epstein. Dat weigerde Andrew.

Andrew wordt door de koninklijke familie al ruim een jaar uit het publieke leven gehouden. Hij werkt al geruime tijd niet meer voor de koninklijke familie, is niet meer aanwezig bij officiële gelegenheden en was zelfs afwezig op de officiële foto's van de bruiloft van prinses Beatrice, zijn oudste dochter.

De herdenkingsdienst wordt dit jaar vanwege de coronacrisis kleinschalig opgezet, wat het perfecte excuus bood om de prins niet op te nemen in de uitnodigingen voor het evenement op 8 november. Tenzij Andrew zijn houding tegenover de Amerikaanse overheid verandert, zou hij voorlopig niet meer welkom zijn op de bijeenkomsten.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--