Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10 jaar huwelijk voor prins Floris en Aimée

20 oktober 2015 · Leestijd 2 min

Prins Floris en prinses Aimée zijn dinsdag 10 jaar getrouwd! Prins Floris is de jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Op 20 oktober 2005 geven Floris en Aimée elkaar het jawoord in Naarden.

Ze zien elkaar voor het eerst op een feestje. Floris en Aimée zijn lid van dezelfde Leidse studentenvereniging. Hij studeert Nederlands recht en zij studeert bedrijfsrecht. Na de eerste ontmoeting droomt Floris ervan om Aimée weer te zien. Later vertelt hij dat hij direct wist dat Aimée de ware voor hem was. Hij gokt haar hotmailadres en stuurt een mail. Tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk vraagt Floris Aimée ten huwelijk. Op 20 oktober 2005 trouwt het paar voor de wet in het stadhuis van Naarden. Na afloop vertelt Aimée dat het kerkelijk huwelijk een protestantse dienst met katholieke elementen wordt. De dienst vindt twee dagen later plaats in de Grote Kerk in Naarden. Een protestantse dominee zegent het huwelijk, maar het Ave Maria klinkt ook. Een ontroerde Aimée pinkt een traantje weg. "Een emotionele dag, het moet nog even doordringen", zegt Floris.

Floris-Aimee-huwelijk.jpg

Twee jaar na het huwelijk krijgt het paar hun eerste kind: Magali Margriet Eleonoor. De eerste dochter van Floris en Aimée wordt geboren in Amsterdam op 9 oktober 2007. Zij is vernoemd naar de zus en de moeder van Aimée. Op 5 juli 2009 ziet een tweede dochter het levenslicht: Eliane Sophia Carolina. Vier jaar later volgt er een zoon, Willem Jan Johannes Pieter Floris. Hij wordt op 1 juli 2013 geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag.

Kinderen_prins_Floris.jpg
Magali en Eliane met hun pasgeboren broertje Willem Jan.

Momenteel is prins Floris (40) werkzaam als directeur van KPMG Corporate Finance. Aimée (38) werkt op de afdeling marketing en communicatie bij de ANWB. Ze wonen met hun kinderen in Wassenaar. Blauw Bloed wenst het paar en de kinderen een geweldige dag toe!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--