Ga naar submenu Ga naar zoekveld

19-jarige student wint een wel heel koninklijke wedstrijd

3 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Edward Roberts, een 19-jarige student grafisch design uit Nottinghamshire, heeft de ontwerpwedstrijd van het officiële logo van het Queen's Platinum Jubilee gewonnen. Dat maakte Buckingham Palace bekend op Twitter. Het ontwerp van de jongeman werd door een panel van ervaren juryleden uitgekozen om gebruikt te worden tijdens het jubileumfeest van koningin Elizabeth.

Volgend jaar zit de Queen namelijk zeventig jaar op de troon en dat wordt in het Verenigd Koninkrijk groots gevierd met onder meer optochten, concerten en een circus. De festiviteiten, die op donderdag 2 juni beginnen, duren maar liefst vier dagen. Tijdens deze evenementen en op officiële merchandise van het feest zal het logo veelvuldig terugkomen.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het embleem van Edward - een paarse cirkel met daarin witte doorgetrokken lijnen die een kroon uitbeelden - is geïnspireerd op de regeerperiode van Elizabeth. De kleur paars is een knipoog naar de mantel die de Queen tijdens haar kroning droeg. De witte doorgetrokken lijnen van de kroon symboliseren het feit dat Elizabeth al zeventig jaar onafgebroken koningin is.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--