Ga naar submenu Ga naar zoekveld

41 saluutschoten voor prins Philip

10 april 2021 · Leestijd 2 min

In delen van het Verenigd Koninkrijk zullen zaterdagmiddag een kleine drie kwartier saluutschoten te horen zijn vanwege het overlijden van prins Philip. In onder meer de steden Londen, Edinburgh, Cardiff, Belfast en Gibraltar klonken vanaf 13.00 uur Nederlandse tijd 41 saluutschoten.

De ceremonie duurt in totaal veertig minuten, waarbij iedere minuut een saluutschot wordt gegeven. Ook marineschepen doen mee aan het eerbetoon aan de prins, die tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Britse marine diende.

Vrijdag werd al bekend dat Philip geen staatsbegrafenis krijgt en zijn lichaam ook niet opgebaard zal worden in een staatsgebouw. Hij zou daar zelf geen behoefte aan hebben gehad. De begrafenis is in lijn met de gebruiken en de wensen van de prins, aldus de autoriteiten.

De overleden 99-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth zal wel worden opgebaard op Windsor Castle, voorafgaand aan de begrafenis in St. George's Chapel in deze koninklijke residentie. Naar verwachting worden dit weekend nog meer details bekend gemaakt over de begrafenis.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Waarom 41 saluutschoten?

Het traditionele nummer van saluutschoten is 21. Dat is het aantal wat de marine normaliter afvuurt op zee. Omdat het een koninklijke gelegenheid betreft, worden er 20 extra schoten afgevuurd. Zo kom je op 41 schoten.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--