Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koning viert 80-jarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds

9 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander was donderdagmiddag 8 oktober aanwezig bij de viering van het 80-jarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het feestje werd gevierd in de Lichtfabriek in Haarlem.

Tijdens het culturele en inhoudelijk programma was er aandacht voor de veerkracht van cultuurmakers, de hoogtepunten van het Cultuurfonds in de afgelopen tachtig jaar en de rol van het fonds nu en in de toekomst. Willem-Alexander onthulde een speciaal voor het jubileum gemaakt textielwerk van Bas Kosters.

Ook waren er optredens van The Ruggeds en Elten Kiene, beiden winnaars van één van de Cultuurfondsprijzen in 2020. Acteur Gijs Scholten van Aschat gaf een historische terugblik op 80 jaar Cultuurfonds. Het programma was, geheel in de stijl van de coronamaatregelen, online te volgen.

Het fonds werd tachtig jaar geleden opgericht door enkele naar Londen uitgeweken Nederlanders om oorlogsmaterieel aan te schaffen in de strijd tegen de Duitse bezetter van Nederland. Na de oorlog groeide het fonds uit tot een financiële ondersteuner voor cultuur en natuur in Nederland. Met bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen maakt het fonds jaarlijks meer dan 3500 projecten mede mogelijk door het hele land.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--