Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aanstaande echtgenoot prinses Madeleine krijgt na huwelijk geen titel

18 mei 2013 · Leestijd 2 min

Het Zweedse hof heeft laten weten dat Chris O'Neill, de aanstaande echtgenoot van prinses Madeleine, na zijn huwelijk geen titel krijgt.

Dit is mede op zijn eigen verzoek en omdat hij niet aan de voorwaarden voldoet om lid te worden van het Zweedse koningshuis. Daarvoor moet hij én de Zweedse nationaliteit hebben én niet actief zijn in zaken. O'Neill echter wil zijn Amerikaanse paspoort behouden en zakenman blijven. Met prinses Madeleine blijft hij vooralsnog ook in New York wonen.

De Zweedse koninklijke familie maakt zich op voor de 'lysning' - de kerkelijke aankondiging - voor het huwelijk van prinses Madeleine en de Amerikaanse zakenman Chris O'Neill. Deze traditionele aankondiging vindt zondagmorgen plaats in de slotkerk van het Koninklijk Paleis in Stockholm. Prinses Madeleine en Chris trouwen daar op zaterdag 8 juni.

Voor het aanstaande bruidspaar is na afloop een receptie in het paleis, zo maakte het hof bekend. Prinses Madeleine en Chris hebben liever geen cadeau's maar raden degenen die toch wat willen geven aan dat te doen middels een donatie aan een van hun favoriete goede doelen, de stichting My Big Day en de World Childhood Foundation, waarvoor prinses Madeleine in New York werkzaam is.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--