Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aartsbisschop zegt dat hij Harry en Meghan niet eerder trouwde

31 maart 2021 · Leestijd 2 min

Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury, zegt dat hij prins Harry en zijn vrouw Meghan niet voor de officiële bruiloft in de echt heeft verbonden. "De wettige bruiloft was op zaterdag", zegt Welby in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica verwijzend naar 19 mei 2018 toen Harry en Meghan voor het oog van de wereld trouwden in St. George's Chapel in Windsor.

"Ik heb het huwelijkscertificaat ondertekend, wat een wettelijk document is", legt Welby uit. "En ik zou een ernstig misdrijf hebben begaan als ik het had ondertekend wetende dat het vals was."

Welby reageerde op vragen over een opmerking van Meghan in het veelbesproken interview met Oprah Winfrey. Daarin vertelde de hertogin van Sussex dat zij en Harry drie dagen voor de bruiloft al een kleine ceremonie hadden gehad. De twee spraken toen hun geloften uit in het bijzijn van de aartsbisschop van Canterbury.

Volgens Welby zijn er voor de wettige bruiloft inderdaad een aantal ontmoetingen geweest met Harry en Meghan. "Maar wat daar is gebeurd, vertel ik niet."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--