Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Abdullah:"Er was opruiing in onze koninklijke familie"

8 april 2021 · Leestijd 2 min

Volgens de Jordaanse koning Abdullah was er sprake van opruiing in zijn eigen koninklijke familie, maar is die gestopt. Hij liet dit op televisie verklaren in zijn eerste openbare reactie op berichten dat zijn halfbroer Hamza betrokken was bij een complot.

Volgens Abdullah zijn de problemen in het paleis voorbij. Prins Hamza en diens familie bevinden zich "onder mijn bescherming", aldus de koning. Het land zou weer stabiel en veilig zijn. Abdullah noemde het de "pijnlijkste" crisis, omdat die niet alleen van buiten maar ook van binnen kwam.

De regering beschuldigt de 41-jarige Hamza van samenzwering om de veiligheid van het land te destabiliseren. Voor zover bekend zijn zestien personen gearresteerd. De prins zou met hen en buitenlandse partijen hebben samengewerkt om de veiligheid in Jordanië te ondermijnen.

Hamza ontkent betrokken te zijn bij een complot tegen de koning. Hij uitte onlangs wel kritiek op de manier waarop het land wordt bestuurd. Volgens hem zijn de leiders van het land corrupt en vinden ze hun eigen belangen belangrijker dan die van het publiek.

Hamza was de eerste in lijn van troonopvolging, totdat koning Abdullah hem die positie in 2004 afnam. De huidige koning benoemde later zijn oudste zoon tot kroonprins.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--