Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Acteurs nemen album op voor Elizabeth

11 maart 2021 · Leestijd 2 min

Acteurs Helen Mirren en Damian Lewis hebben een album opgenomen voor de 95ste verjaardag van koningin Elizabeth. De twee zijn samen de studio ingedoken om de plaat The Music of Kings & Queens te maken.

Op het album staat muziek geschreven door Debbie Wiseman, die muziek schreef voor tientallen films en voor haar bijdrage aan de muziekindustrie in 2018 onderscheiden werd door koningin Elizabeth. Mirren (Prime Suspect, The Audience, Gosford Park) en Lewis (Homeland, Band of Brothers) vertellen en zingen 'het verhaal van Groot-Brittannië'. Dat doen ze aan de hand van twaalf monarchen, van Willem de Veroveraar tot Elizabeth, die sinds 1952 op de troon zit.

De 75-jarige Mirren noemt het een "privilege" dat ze aan de plaat mee mocht werken. In 2007 won zij een Oscar - en nog vele andere prijzen - voor haar vertolking van Elizabeth in de film The Queen.

Het album wordt in juni verwacht, als Elizabeth haar verjaardag officieel viert. Haar echte verjaardag is op 21 april, maar omdat het dan nog erg koud kan zijn, viert ze het vaak pas op de tweede zaterdag in juni.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--