Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aftellen! Mako weer stapje dichter bij huwelijk

19 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Mako van Japan is weer een stapje dichter bij haar huwelijk met haar vriend Kei Komuro. Dinsdag bracht de dochter van kroonprins Akishino en kroonprinses Kiko een bezoek aan de heiligdommen op het paleisterrein in Tokio. Daar betuigde ze de laatste eer aan haar voorouders.

Het religieuze ritueel is normaal onderdeel van de huwelijksceremonie maar vanwege de ophef rond de voorgenomen bruiloft, die werd uitgesteld vanwege een ruzie over een studielening van de ex-stiefvader van Komuro, wordt deze klein gehouden. Omdat de prinses haar keizerlijke status verliest na haar huwelijk was het de laatste keer dat ze dit kon doen als lid van de familie.

Vanwege de kleinere ceremonie vindt er op de trouwdag op 26 oktober ook geen officiële ontmoeting met keizer Naruhito en keizerin Masako plaats. Mako en Komuro zien het keizerlijk paar nu vrijdag op het paleis. Na het weekeinde is er een ontmoeting met keizer-emeritus Akihito en zijn vrouw Michiko.

Paardenstaart

Kei_Komuro_met_staart.jpg

Maandag bracht Komuro, die bij terugkeer in Japan opviel door zijn lange haar, een bezoek aan Mako's ouders Akishino en Kiko op het landgoed Akasaka. Volgens Japanse media zou Komuro, inmiddels met afgeknipte paardenstaart, zijn schoonouders alles hebben verteld over het onopgeloste financiële geschil waarbij zijn moeder betrokken was. Ook ging het over zijn leven in New York, waar hij als advocaat werkzaam is. Naar verwachting willen Komuro en Mako zich daar ook vestigen.

De 29-jarige prinses Mako en 30-jarige Komuro verloofden zich in september 2017 en zouden eigenlijk al in november 2018 trouwen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--